nummòlt - Documents de programació:
Notes de treball, explicacions tècniques, comentaris i opinions.


1.-Objectes en Javascript. Declaració, Instàncies i implementació. Construcció d'una calculadora elemental de fraccions dins d'un document HTML. Explicat pas a pas. Visió del resultat: objectes.html Primeres reflexions a partir de l'experiència de fer l'aplicació ' biga '.


2.-M'agrada fer programes en C++ !!. Un exemple molt senzill d'objectes en C++. A la llarga, fer programes, hauria de ser una habilitat comú per a tothom, i s'hauria d'ensenyar a l'escola. Aquest és un exemple per a nens. Però la realitat és molt trista, i el sistema educatiu, tal i com està muntat, está més preocupat per a fabricar una bona base de rucs per a fer les feines més pesades que no per a que tothom pugui disfrutar dels seus coneixements i del seu propi cervell en perfecte estat de funcionament. Sabent programar una mica, es poden resoldre problemes matemàtics molt complexos amb una sabata i una espardenya (informàtiques).


3.-Article per a  la revista Uno. Un article fet amb molta cura per a la Revista Uno de matemàtiques. Li falta l'explicació d'experiències de l'ús del programa nummòlt amb alumnes a classe. Per això no l'han publicat. Quan s'adonaràn de que aquest programa està molt ben fet, i que pot ser útil per a ensenyar matemàtiques elementals?. Es un exemple del que es pot fer amb llenguatges amb objectes.


4.-Imatges de l'obblog. Relació completa de totes les icones usades per al correcte funcionament de l' Obblog. Aquest programa és la nostra primera experiencia amb autòmates cel·lulars. Tal com està estructurada la llista, podeu veure que l'Obblog és un autòmata cel·lular amb uns 300 tipus de cel·la, i 4 estats. L'estructuració d'aquesta llista, i el seu desenvolupament, és una feina prèvia a la programació. (Treball fet per al Registre de la Propietat Intel·lectual - Febrer 2001)

5.-Imatges de l'obbliq. Relació completa de totes les icones usades per al correcte funcionament de l' Obbliq. Aquest programa és la nostra segona experiencia amb autòmates cel·lulars. El programa es va començar amb JavaScript, però vam arribar al límit del que es pot fer amb aquest llenguatge. La continuació del treball es va fer amb Java. Tal com està estructurada la llista, podeu veure que l'Obbliq és un autòmata cel·lular amb uns 70 tipus de cel·la, i 11 estats. L'estructuració d'aquesta llista, i el seu desenvolupament, ha estat una feina prèvia a la programació. Això és ja un record de la forma de treballar amb Javascript. El Java té moltes més possibilitats (que no hem aprofitat).(Treball fet per al Registre de la Propietat Intel·lectual - Setembre 2001)

6.-La pàgina amb comptador statcats


8.- La pàgina de Joaquim Carbó MasllorensEscriptor:  http://www.joaquimcarbo.net

Objectes amb propietats.
La pàgina del nummòlt construeix materials i objectes imaginaris amb propietats per a fer models inventats de fets reals. La informàtica pot fer que les coses es comportin d'una manera mai vista, però amb la seva lògica. Les simulacions fetes amb aquests principis, poden ajudar a comprendre. Aquí veureu nombres amb propietats semblants a les partícules, líquids amb propietats numèriques, aixetes lògiques i programables... Les icones de les barres d'eines que normalment permeten manipular els programes, són aquí l'objectiu, i l'únic que hi ha a les aplicacions. nummòlt. Març 2002. Una altra pàgina de nummòlt en aquesta línia: http://www.nummolt.com/help/obbliqdiv.html


Comentaris, correccions i suggerències: nummolt@gmail.com


APÈNDIX:

JoguinesASUN: La botiga de joguines més bonica de les que veig pel meu voltant.
Primeres Cases de Maurici Carbó Jordi, arquitecte COAC 24.709-1
El blog de Maurici Carbó Jordi: Historical demons and present times in Catalonia and Spain
El blog de la tertúlia del Dijous: El Blog de la Tertúlia del Dijous
El Restaurant Can PereGil: El millor restaurant que conec: S'hi pot anar cada dia i la digestió sempre és bona. Al carrer Ginebra, 2 de la Barceloneta, a Barcelona ciutat. Metro: "Barceloneta" de la línia groga. Tel: +34 933 09 02 60

Site Map of WWW.NUMMOLT.COM and WWW.NUMMOLT.ORG